English Nederlands

Nieuws

Update United Development - December 2015

 

Refererend naar de laatste update waarin we uitleggen dat United Development op kleinere schaal verder gaat, zijn we een bezoek aan het plannen naar Ghana in 2016.

 

Via onze contacten in Sunyani, waar Yawsae onderdeel van is, weten we dat de school, leerkrachten en leerlingen het goed maken.

We kijken uit naar een bezoek aan de Chief, leerkrachten en leerlingen en hopen dat we een aantal bijeenkomsten kunnen hebben om naar hun verhalen te luisteren.

 

We houden je op de hoogte over de voortgang van ons geplande bezoek in 2016. De datum van het bezoek zal in het eerste kwartaal van 2016 bepaald worden.

 

We danken iedereen voor hun steun en interesse in United Development.

2012-2013 United Development gaat verder op kleinere schaal

Sinds 2002 zijn we bezig in Yawsae, dit is bijna 10 jaar en we hebben veel kunnen betekenen voor de inwoners en de generaties die volgen.

 

Emmanuel Tettey Quarschie onze lokale project manager heeft gezorgd dat de projecten soepel verliepen. Emmanuel heeft dit met veel liefde en inzet bijna 10 jaar gedaan.

We danken Emmanuel voor zijn inzet en toewijding en voor alles wat hij voor ons en Yawsae gedaan heeft. Zonder Emmanuel was het ons niet gelukt.

 

De werkzaamheden van Emmanuel zijn overgenomen door een lokale aannemer die we ook al een aantal jaar kennen. Deze samenwerking is medio 2012 tot stand gekomen.

 

2013 United Development gaat verder op kleinere schaal

 

Na 10 jaar is Yawsae klaar om meer op eigen benen te staan.

Het dorp heeft de volgende belangrijke faciliteiten in de loop van de jaren opgebouwd:

-medische post

-kerk

-kleuterschool

-speeltuin en educatieve wandschilderingen

-lagere school

-junior high school

-multifunctionele ruimte

-latrines

-onderhoud gebouwen en leermaterialen

-schooluniformen

 

United Development blijft bestaan en gaat op kleinere schaal verder.

Robert en Christel van der Borden blijven Yawsae en de scholen ondersteunen op kleinere schaal, zonder grote fondsenwervingacties en zonder project manager maar met een lokale aannemer.

Nieuwsbrief nummer 9 - mei 2012

In mei 2012 is besloten dat United Development zich langzaam gedeeltelijk gaat terugtrekken uit Yawsae.

Robert en Christel zullen op persoonlijk vlak en kleinere schaal het dorp blijven steunen, maar zonder grote fondsenwervingsactie's.

In de nieuwsbrief een gedetailleerdere uiteenzetting.

nieuwsbrief_nummer_9.doc

Op 31 januari 2012 is nieuwsbrief nummer 8 verspreid. Deze nieuwsbrief bevat een update over de bouw van 20 latrines en de plannen voor 2012.

nieuwsbrief_nummer_8.pdf

Op 30 Augustus 2011 is nieuwsbrief nummer 7 verspreid. Deze nieuwsbrief bevat een update en informatie over de uitgevoerde aktiviteiten sinds ons bezoek van November 2010. De nieuwsbrief bevat informatie over de renovatie van een water put, de bouw van een bibliotheek/ multi purpose gebouw en latrines.

nieuwsbrief_nummer_7_nl.pdf

Het werkbezoek in november 2010 is weer zeer succesvol verlopen.

Ayikoo Tours, gerund door Melvin en Rebecca, hebben ons verblijf weer zeer goed begeleid. Albert onze chauffeur, was wederom een rots in de branding.

 

Na overleg met de chief, leraren en het hoofd van de school, de heer Ananse, is het verzoek bij ons ingediend een bibliotheek/multifunctionele ruimte te bouwen.

Op dit moment is deze bouw in volle gang! Deze ruimte wordt aan het bestaande 6 klaslokaal tellende schoolgebouw gebouwd.

Binnenkort zetten we foto's van de bouw op de site en sturen we een nieuwsbrief met de laatste details.

 Op 29 juni 2010 is nieuwsbrief nummer 6 verspreid. Deze nieuwsbrief bevat een update en informatie over de vervaardigde kasten voor de klaslokalen en de plannen voor 2010.

nieuwsbrief_nummer_6.pdf

bezoek Ghana

Begin september 2009 zijn Robert van der Borden en Christel Schillemans - van der Borden naar Yawsae gereisd om de drie nieuw gebouwde klaslokalen te bekijken en afrondende werkzaamheden in gang te zetten. Locale project manager Emmanuel Tettey Quarshie heeft samen met de hoofdonderwijzer de heer Nana Kwaku Ananse de bouw begeleid en in een zeer snel tijdsbestek de bouw gerealiseerd. Foto's van de bouw kunnen worden bekeken via foto's bouw. Op de foto staan naast Emmanuel (rechts) en de hoofdonderwijzer (4e van links) de chief van Yawsae en zijn broer in het midden afgebeeld. 

 

De nieuwe klaslokalen zijn sinds half september in gebruik genomen bij de start van het nieuwe schooljaar. De officiële opening zal in oktober plaats vinden.

Voor het nieuwe schoolgebouw zijn nog nieuwe schoolbanken en kasten nodig. Hiervoor worden op dit moment fondsen geworven.

Op 31 december 2009 is nieuwsbrief nummer 5 verspreid. Deze nieuwsbrief bevat informatie over de drie nieuwe klaslokalen, het onderhoud aan de kleuterschool en de plannen voor 2010.

nieuwsbrief_nummer_5.pdf

Op 20 augustus is nieuwsbrief nummer 4 verstuurd. In deze nieuwsbrief is de voortgang van de bouw van muren en dak opgenomen.

nieuwsbrief_nummer_4.pdf

Op 19 juli 2009 is nieuwsbrief nummer 3 verstuurd. In deze nieuwsbrief is een verslag opgenomen van de start van de bouw.

nieuwsbrief__nummer_3.pdf

Op 13 mei 2009 is nieuwsbrief nummer 2 verspreid. Deze nieuwsbrief toont een verslag van de voorbereidingen van de bouw van de drie klaslokalen.

nieuwsbrief_nummer_2.pdf

Op 27 maart 2009 is nieuwsbrief nummer 1 verspreid. Deze nieuwsbrief toont een verslag van het recente bezoek aan Ghana en de bouwplannen voor 2009.

nieuwsbrief_nummer_1.pdf

bouw 2009

In 2009 is gestart met de bouw van een schoolgebouw met drie klaslokalen. De bouw is begeleid door de locale projectmanager Emmanuel Tettey Quarshie en de headmaster van de school de heer Nana Kwaku Ananse.

 

Foto's van de voortgang van de bouw kunnnen via de foto's bouw

worden bekeken.